Swad Land welcomes YOU [ :-) ]

Are you missing the Taste of your Home food???? Are you feeling hungry because you are far from your home??? This blog will provide you the skills to feel your hunger, taste to suit your dish and secrets to earn hearts of your eaters... Welcome to Kitchen Queen's Blog. where we post the Desi and Modern both walking hands together on a simple understanding blog..Specially for people who are residing far from their mother and missing their home dish..

Sunday, December 20, 2009

Doodh Pak (દૂધ પાક)




Ingredients
સામગ્રી
  1. 1 Liter Milk
  2. 450gm Sugar
  3. 1 Spoon Cardamom Powder
  4. 4-5 Saffron
  5. 1 Spoon Almonds Chopped
1. ૧ લીટર દૂધ
2. ૪૫૦ ગ્રામ ખાંડ
3. ૧ ચમચી ઈલાયચી પાવડર
4. ૪-૫ કેસર
5. ૧ ચમચી બદામની ચીરીઓ
Method
પદ્ધતિ
  1. Take a broad and Deep Pan.
  2. Pour Milk into it and put on Gas stove at medium heat.
  3. Add Sugar, Chopped Almonds and Saffron into it.
  4. Boil milk for about 25 minutes, stir continuously.
  5. Now Milk becomes quite thick and almost half in quantity.
  6. Turn off Gas stove.
  7. Cool for a while.
  8. Cool down it in Refrigerator if you want chilled.
1. એક પહોળી થોડી ઊંડી કદી લઇ લો.
2. એમાં દૂધ ઉમેરો અને તેને માધ્યમ તાપે ગેસ સ્ટવ ઉપર મુકો.
3. તેમાં ખાંડ, બદામની ચીરીઓ અને કેસર ઉમેરો.
4. આ દૂધ ને લગભગ ૨૫ મિનીટ સુધી ઉકાળો, સાથે સાથે સતત હલાવતા રહો.
5. હવે દૂધ એકદમ ઘટ્ટ અને માત્રામાં લગભગ અડધું થઇ જશે.
6. ગેસ સ્ટવ બંધ કરી દો.
7. થોડી વાર ઠંડુ પડવા દો.
8. એક દમ ઠંડુ કરવા માંગતા હોવ તો રેફ્રીજરેટરમાં મૂકી દો.

No comments:

Post a Comment